דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)

התרבות הישראלית והסקסאפיל הארגוני

מחפשים את השלב הבא בקריירה?
שלחו קורות חיים, אנחנו נדאג לכל השאר.
02/01/2014
גם לבתי תוכנה ישראליים יש מקום לדרוג גבוה ב"מקום שהכי טוב לעבוד בו". כרמית גיא מסבירה כי לעובדים חשובים לעיתים קרובות יחסי העבודה יותר מתנאי השכר

בענף התוכנה הדינמי, חברות ישראליות ובינלאומיות לא אחת מתחרות על לבו של העובד ועל נאמנותו. כולן רוצות במוחות הטובים ביותר, במומחים המובילים ובאנשים האיכותיים ביותר. התברגות במיקום גבוה בדרוג "המקום שהכי טוב לעבוד בו" של BDI, היא יעד תדמיתי נכסף לארגונים רבים בישראל. לענף התוכנה יש דרוג משלו בדרוג הכללי – השנה דורגו במיקומים הגבוהים בעיקר חברות בנ"ל דוגמת גוגל, מיקרוסופט, SAP ואילו חברות ישראליות היו בה במיעוט. מומחי BDI COFACE מציינים, ואף פרסמו זאת בכלי התקשורת, כי לאנשי ההיי-טק החשיבות הגבוהה ביותר הינה יחסי העבודה, עוד לפני תנאי השכר והקידום המקצועי.

 

"האנשים עושים את הארגון"
חברות תוכנה בינלאומיות אמנם מעניקות לעובד תחושה שיש גב חזק ויציבות (למרות שלא אחת אנו מתעדכנים בכלי התקשורת שגם הן אינן חסינות מפני פיטורין), אך יש משהו בתרבות הישראלית שהוא שונה וייחודי ובלתי ניתן להעתקה בשפה הגלובלית. לא תמיד ניתן לבצע לוקליזציה מוצלחת למודלים ארגוניים גלובליים ולעיתים קרובות דווקא הישראליות היא זאת שמעניקה לעובד בדיוק את מה שהוא זקוק לו על מנת להישאר מרוצה ולהרגיש שהוא בבית.

 

חברות גלובליות המעסיקות עשרות אלפי עובדים נהנות מגישה אסטרטגית ויישום מודלים לשימור עובדים. היתרון הגדול הוא בכלי הניהול המוטמעים "בילט-אין" בתרבות הארגונית ואשר אין עוררין לחשיבותם. לעומת זאת, מנהל של חברה ישראלית צריך לשקול מה כדאי לו ללמוד מהארגונים הגלובליים, אך בסופו של דבר להתוות בעצמו את הדרך ולגבש תרבות ארגונית אשר תתאים לסגנון העבודה, לעובדים שלו ול"ישראליות" שלהם.

 

קיימים יתרונות רבים בבתי התוכנה הישראליים שיש למנף אותם לטובת העובדים, בין היתר ההכרות האישית עם העובד. לעיתים בחברות ענק הולך לאיבוד הקשר האישי של העובד עם גורמי הרווחה ומשאבי האנוש, ישנם אפילו סיפורים על הכרות שקיימת רק על פני השטח באמצעות מיילים. הקשר הבלתי אמצעי עם העובד עושה את ההבדל ביום-יום בהרגשתו האישית ומעניק לו תחושה של שרות טוב.

 

בתי תוכנה ישראליים יכולים לסייע לקדם עוד את תחושת היציבות של העובד אם יעניקו להם תעדוף בעת סיום פרויקט על פני עובדים חדשים או מועמדים. ארגונים יכולים לאמץ מודלים של תמריצים למטרת ניוד עובדים ולתכנן משאבי מטה מספקים אשר יוכלו לתת תמיכה לעובד, הן אישית והן מקצועית, על מנת לסייע לעובד לעבור את המשוכה בין פרויקט לפרויקט.

 

זאת אמנם קלישאה – אך היא נכונה – "האנשים עושים את הארגון". בתי תוכנה לא מתבססים על ידע תיאורטי בלבד אלא על ידע פרסונאלי שאנשיהם צברו במהלך הפרויקט ובמהלך חייהם המקצועיים. לכן שימור העובדים ומתן יציבות תעסוקתית צריך לעמוד לנגד עיניהם של מנהל החברות כמטרה ראשונית להצלחת הארגון.

 

אגב, לא תמיד חייבים לחשוב בגדול ולהוציא תקציבי ענק על אירועים פומפוזיים לרווחת העובדים. לעיתים המקומות הקטנים והשקטים של תשומת הלב האישית הם אלו שנותנים לעובד את תחושת המשפחה – את תחושת היציבות. לתחושה זו משנה חשיבות כאשר מדובר בעובדים שנמצאים רוב היום במשרדי הלקוחות ומרגישים מנותקים מהמטה של החברה. בין אם מדובר על עוגה ומתנה ביום ההולדת ובמועדים משמחים, או ליווי בעת משבר משפחתי, בריאותי או אישי – מדובר במתן רשת תמיכה מקצועית ואישית שאין לה תחליף.

 

בשורה התחתונה, גם אם קשה לעיתים בשוק הרותח לקחת צעד אחד אחורה ולתכנן אסטרטגיות לשימור עובדים, יש לכך חשיבות קריטית להשגת מטרותיו של הארגון. יש להניח תמיד על הפרק את חשיבת הפרט ולספק רשת תמיכה ארגונית אשר תעניק לעובד תחושת היציבות - מפתח לשביעות רצונו של העובד ולתפיסתו את הארגון כ"מקום שטוב לעבוד בו".

 

כרמית גיא, סמנכ"ל משאבי אנוש ומיקור חוץ בקבוצת SQLink, המספקת פתרונות IT מקצה לקצה עבור מרבית החברות והארגונים המובילים בישראל

צרו איתנו קשר

כתבו לנו כאן

שדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה


CreatedByTvuna
המאמץ עלינו!
שלחו קו"ח ותתחילו לקבל הצעות עבודה בדיסקרטיות
בחר קובץ קו"ח
נא לבחור קובץ
קובץ אינו בפורמט תקין (doc, docx, pdf,) או גדול מדי