כמה פעמים יצא לך לחשוב או להגיד:
"כשהעובדים שלי עובדים מהבית הם לא עובדים באותה מהירות או ריכוז."
"זה בונוס/מתנה לעבוד מהבית".
"קשה לעובדים שלי או לי לנהל לו"ז בעבודה מהבית".
"כשהעובדים שלי עובדים מהבית אני לא יכול לסמוך עליהם".
"כשהעובדים במשרד אני מרגישה בשליטה".
אם מצאתם את עצמכם אומרים או אפילו רק חושבים את אחד הדברים האלו הכתבה הבאה בשבילכם.
רונה גרוס - מנהלת פיתוח ארגוני בקבוצת SQLInk
קודם כל ולפני הכל - צריך להבין שהכל בראש. העבודה המרכזית שאנחנו צריכים לעשות היא בתפיסה; כמו בכל דבר בחיים, אם אני לא אאמין שמשהו אפשרי - אז הוא בהכרח לא כזה.
כלי ראשון - Reframing לחשיבה – ממצב של קביעה למצב של שאלה:
"כשהעובדים שלי במשרד אני מרגישה בשליטה" – זו קביעה שנהפכת עבורי לעובדה.
"מה אני צריכה לעשות /ללמוד/לשנות כדי להרגיש שליטה כשהעובדים שלי עובדים מהבית?"- זו כבר שאלה שיכולה להוביל אותי לשינוי נהלים/למידה של כלים חדשים/ האצלת סמכויות ועוד.
המטרה היא להפוך "עובדות"/קביעות שאין מה לעשות איתם לשאלות שניתן גם להתפתח מהן.
כלי שני – מודעות לPoint Of View
כבני אדם יש לנו נטייה לשפוט מתוך החוויה האישית שלנו. כלומר, אם אני במודע או לא במודע מרגיש לא מרוכז בעבודה מהבית אני אוטומטית משליך את זה על העובדים שלי. על ידי כך אני מייצר קביעה שהעובדים לא מרוכזים בעבודה מהבית. דבר זה טבעי, עם זאת יש לזכור כי העובד הוא לא אני.
מודעות לPOV מבקשת מאיתנו לעבוד מחשבתית וכאשר עולה בנו חשש שהעובדים לא מרוכזים בעבודה או לא יכולים לייצר תוצאות מהבית, זה הזמן לשאול את עצמנו - האם אני מרגיש ככה בנוגע לעצמי? האם זה שאני מרגיש ככה בהכרח אומר שגם העובד מרגיש ככה?
כלי שלישי- בנייה וחיזוק של יחסי האמון
יחסי אמון זה הא' ב' של כל מערכת יחסים באשר היא; ברגע שאין אמון מצד כלשהו יהיה קשה מאוד להחזיק מנוהל מרחוק מבלי להכנס למצב של Micro Management שזה "פח זבל" ניהולי.
לבנייה ותחזוק של יחסי אמון יש כמובן אחריות משותפת ואחד הכלים שעוזרים לתחזק אמון הוא תיאום ציפיות.
אמון נשבר כשיש פער בין הציפייה למציאות.
שבו וחשבו מה הציפיות שלכם מהעובד – מה הם הביצועים שתרצו לראות מאותו עובד/צוות ועשו אותם לכאלה שניתן להגדיר, למדוד, לראות ולנהל ללא הקשר למקום הפיזי. הבינו איך אתם רוצים לראות את ההתקדמות ואיך תבדקו אותה? ויחד עם העובד חשבו - אילו שגרות עבודה אתם הולכים לנהל ואיך נוח לכם לעבוד? איך תתקשרו ביומיום? מה חשוב לכם? מה היעדים שלכם?
בנושא של ציפיות תמיד קחו בחשבון כי מה שברור לכם לא תמיד ברור למנוהל שלכם ולהפך.
כלי רביעי - גמישות מחשבתית
בניהול מרחוק אי אפשר לעשות "העתק הדבק" לעבודה מהמשרד. חוקי המשחק משתנים ואנחנו כמנהלים צריכים לעשות את ההתאמות הנדרשות עם כל הקושי והגבינה שהרגע הזיזו לנו.
בניהול מרחוק עוברים מניהול שעות עבודה לניהול תוצרים/תפוקות.
הנגזרת המידיית של שינוי זה משמעו הבדלה בין שעות של זמינות לפגישות ותקשורת עם לקוחות/ממשקים/ספקים וכו' לבין שעות עבודה מנוהלות אישית. הרי בסוף, אותנו מעניין שמצגת הפרויקט תהיה מוכנה לתאריך ה14.7 זה לא משנה אם העובד עבד עליה מ8-17 או ב21 בערב אחרי שהילדים נרדמו. גמישות מחשבתית מטרתה להרחיב דרכי חשיבה ישנות.
כלי חמישי – הצבת יעדים גם איפה שקשה
בניהול מרחוק יש צורך במעבר מהתנהלות אינטואיטיבית להתנהלות מאורגנת יותר. על מנת לנהל תוצאות ולא שעות עבודה עלינו להחליט מה היעדים שאנו מציבים לעובדים; למי מכם שמנהל למשל מכירות, יהיה קל יותר משום שהיעד הוא כמותי. האתגר שייך לתחומים שאותם קשה יותר לכמת - אכן יכול להיות יותר מאתגר לבנות יעדים כמותיים, אך ממש לא בלתי אפשרי. שימו לב: יעדים עוזרים לנו להגדיר את הכיוון ולתאם ציפיות, משמשים אותנו למעקב ובקרה וחשוב לא פחות עוזרים לייצר מוטיבציה (כן כן, נשמע מוזר אך מחקרי!)
כלי שישי - ניהול תקשורת אפקטיבית – "המדיום הוא המסר"
ריבוי הודעות ומסרים במגוון ערוצים – מיילים/וואטספ/טרלו/שיחות טלפון פוגעים בריכוז ועלולים להוריד את איכות העבודה. מצד שני, חוסר פידבק בזמן אמת יכול גם הוא להיות בעייתי ולייצר חוסר יעילות. אז מה נכון? הנכון הוא לדעת איזה מסר מתאים לאיזה מדיום; מה חשוב עכשיו ומה סובל דיחוי לפגישת אחד על אחד, מה יכול להיפתר בוואטספ ומה מצריך שיחת טלפון. חשבו היטב מה יהיה אפקטיבי להעביר באיזה מדיום ומה לא יהיה אפקטיבי. טיפ חשוב - שיחות עם מסר אמוציונלי הימנעו מלנהל בוואטספ או במייל, פעמים רבות נוצרים פערים בפרשנות בין הצדדים.
כלי שביעי - שגרות ניהול
מומלץ לא לוותר על שגרות הניהול שלכם (ישיבת צוות, אחד על אחד וכו'), אלא להתאים אותם למדיום החדש. שמרו על המפגשים כמה שיותר אינטראקטיבים כדי לשמור על מעורבות גבוהה. כמובן, חשובים העדכונים והסטטוסים יחד עם זאת תנו מקום גם לסיעור מוחות משותף, הזדמנות ל"הרמת דגלים" של העובדים ודילמות רלוונטיות. למטרת האינטראקטיביות, חשוב להשתמש גם בכלים טכנולוגיים – אפשר להשתמש באפליקציה פנים ארגונית, מצגת, שימוש בצ'ט, סקרים,Whiteboard ועוד שלל כלים; אל תוותרו על גיבוש, הביחדנס וFUN.
זיכרו - אחת הסכנות שבניהול מרחוק זה שאנחנו שוכחים לנהל, בנוסף למשימות, גם את האנשים; ובסופו של דבר, אנשים זה כל הסיפור.
לסיכום, ניהול מרחוק הוא מאתגר לכולם. גם לעובדים שלנו הזיזו את הגבינה ולכן חשוב איפה שאפשר לייצר עבורם וודאות ובטחון על מנת להפוך את העבודה לאפקטיבית יותר. ככל שנשכיל לאמץ את המצב החדש וללמוד להתנהל בתוכו נוכל גם בהמשך להנות מהיתרונות שהוא יודע להציע לנו - ניהול שבסיסו בנוי על מערכת אמון ואחריות משותפת.
דרושים הייטק, תחומים מובילים:
פיתוח תוכנה
פיתוח WEB
בודקי תוכנה
DEVOPS
משרות הייטק חדשות:
דרוש/ה מועמד/ת למשרת הדרכה / הטמעה בארגון ממשלתי מוביל בלב תל אביב.
ארגון ממשלתי מוביל בלב תל אביב מגייס מנהל/ת רשת תקשורת נתונים/IPT מנוסה
אזור המרכז - דרוש/ה מפתח/ת WEB
למשרד ממשלתי בירושלים דרוש/ה אנליסט/ית נתונים מנוסה
מידע נוסף:
מעונינים לרענן? >> לוח דרושים הייטק
רוצים לדעת כמה אתם שווים? >> טבלאות שכר הייטק
תל אביב, הרצליה, חיפה? >> מתחמי הייטק בישראל