דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)

האם אתם חווים סטרס במקום העבודה? 7 סימנים שאמורים להדליק נורה אדומה

מחפשים את השלב הבא בקריירה?
שלחו קורות חיים, אנחנו נדאג לכל השאר.
22/08/2022

מהם תמרורי האזהרה שמעידים על כך שאתם אולי בסטרס בגלל העבודה? ואיך אפשר להתמודד עם רמות הסטרס הגבוהות, באמצעות טכניקות פשוטות שמצריכות לא יותר מכמה דקות ביום?

רובנו שמענו על השפעות הסטרס במקום העבודה. אבל עם יד על הלב, כמה מאיתנו עצרו כדי לבדוק האם הם בסטרס, ולהפחית את המתח שמלווה את העבודה בתעשיית ההייטק?


אחרי הכול, לאורך זמן ריכוזי הסטרס משפיעים על כל רבדי החיים, בעבודה ומחוצה לה: במחקר שבוצע ע"י KPMG נמצא שהסטרס בעבודה מלווה את רובנו, ויש לו מחיר גבוה: 40% מהעובדים מדווחים שקבלת ההחלטות שלהם נפגעת בעקבות השפעות המתח. וזה כמובן עוד לפני שדיברנו על ההשפעות הנפשיות והבריאותיות.


מוקדי הסטרס בתעשיית ההייטק מגוונים: שעות עבודה ארוכות ומאומצות, יעדים מאתגרים, ריבוי משימות ופרויקטים מאתגרים. וכאילו כל זה לא מספיק – המצב הכלכלי גורם לחברות רבות לחשב מסלול מחדש, ומערער את הביטחון התעסוקתי של עובדי הייטק רבים.


הבעיה היא שעובדים רבים לא בהכרח מודעים לעובדה שהם סובלים מסטרס, או שלחילופין הם לא מייחסים לכך חשיבות מיוחדת בעיצומה של השגרה הלחוצה. בפועל מדובר בפצצה מתקתקת שיכולה גם להזיק לתפוקות וכפועל יוצא לפגוע בביטחון התעסוקתי – וגם כאמור לפגוע במצב הנפשי והבריאותי. הנה 7 תמרורי האזהרה המרכזיים – ואחריהם 3 טכניקות פשוטות להפחתת רמות המתח, שאפשר ליישם באמצעות כמה דקות ביום.


7 סימנים לסטרס


1. סימפטומים פיזיים

אחד מתמרורי האזהרה הבולטים ביותר. במקרים רבים, מתח וחרדה מקבלים ביטוי פיזי בדרכים מגוונות: קוצר נשימה, כאבי גב וצוואר, כאבי שרירים, כאבי ראש, הפרעות עיכול ועוד. סטרס יכול להתבטא גם בסימפטומים מלחיצים, דוגמת קוצר נשימה, לחצים ודקירות בחזה.


2. עצבנות וחוסר סבלנות

המתח גורם לנו להיות פחות סבלניים כלפי אתגרים וכלפי אנשים אחרים בסביבת העבודה, מה שיכול להעכיר את האווירה, להוביל להתפרצויות זעם ולתגובות לא פרופורציונליות ולייצר כדור שלג שרק מעצים עוד יותר את המתח.


3. עייפות מתמשכת

לכולנו יש עליות וירידות ברמת האנרגיות, במיוחד בתפקידים טכנולוגיים שדורשים עבודה מאומצת ואינטנסיבית מסביב לשעון. אך להבדיל מנפילות נקודתיות, עייפות מתמשכת יכולה להעיד על רמות סטרס גבוהות, שגורמות לתשישות ולקשיי שינה.


4. ריבוי טעויות


כולנו בני אדם וכולנו טועים. אך מצבים של מתח מתמשך גורמים לרמת הקשב לרדת, לעייפות להצטבר, וכתוצאה מכך גורמים לנו לבצע טעויות שבימים כתיקונם אולי לא היינו מבצעים, בתדירות ובהיקפים הולכים וגדלים. סימפטומים קשורים יכולים להיות בלבול, חוסר החלטיות וקשיי זיכרון.


5. ריחוק גובר

רמות סטרס גבוהות עשויות להכניס אותנו למצוקה (בצורה מודעת או בלתי מודעת), לגרום לנו להתכנס בתוך עצמנו – וכתוצאה מכך לשמור על ריחוק ולהיות שקטים יותר מבדרך כלל.


6. מחשבות בלתי פוסקות

האם המחשבות על הפרויקט ממשיכות להטריד את מנוחתכם בהפסקות, אחרי שעות העבודה וגם כשאתם עוצמים את העיניים ומנסים לישון? אחד מסממני הסטרס הן מחשבות טורדניות בעקבות משימות שלא הספקנו, או אתגרים שאנחנו מתקשים לפתור.



7. עלייה בהיקף שעות העבודה

מגיעים לעבודה יותר מוקדם, ויוצאים יותר מאוחר מאשר בעבר? ממעטים לצאת להפסקות, או אוכלים מול המחשב? פעמים רבות, הקושי להתמודד עם עומסי עבודה כבדים מלווה בסטרס ובהשתלטות של העבודה גם על הזמן הפנוי.


איך מפחיתים סטרס בכמה דקות ביום?


ישנן אינספור דרכים להתמודד עם סטרס. אך מה עושים כשבעיצומה של השגרה האינטנסיבית אין לנו את הכוח, הזמן או האנרגיות ליישם את חלקן? הנה 3 דרכים פשוטות וקלות במיוחד להפחית את רמות המתח:

לקחת הפסקות קצרות – ריבוי המשימות עלול לגרום לנו לוותר על ההפסקות, שיכולות להטעין אותנו, להגדיל את הפרודוקטיביות וע"י כך להוריד את רמות המתח. דווקא ההפסקות הקצרות עליהן הכי קל לוותר – הפסקות באורך 5-10 דקות כל שעה וחצי-שעתיים, יכולות להיות הפרודוקטיביות ביותר לנפש וגם לעשייה.


להתנתק מהמחשבות – דרך נוספת לתת לנפש הפוגה כל-כך חשובה, היא באמצעות מדיטציה פשוטה: לשבת בנוח, לעצום עיניים ולהתמקד בנשימות במשך 10 דקות. למדיטציה יש מגוון רחב של יתרונות, שאחד הבולטים שבהם הוא היכולת להתבונן על ההתרחשויות במציאות בשלוות נפש, ולפרק את המטען הרגשי הנלווה אליהן. הכנסת המדיטציה לשגרה היומיומית, למשל בתחילת היום (ממש כמו שמצחצחים שיניים אחרי שקמים), תאפשר לנו להתמודד בצורה טובה יותר עם ההתרחשויות שיגיעו במהלכו.


לנשום בצורה נכונה – בתקופות של סטרס, הנשימה הופכת לשטוחה ופחות חמצן מגיע לגוף. וכאשר פחות חמצן מגיע לרקמות השונות התפקוד שלנו נפגע והסטרס עולה, במה שמייצר עוד כדור שלג שלילי. כדי להפוך את כדור השלג הזה, כל שצריך הוא להזכיר לעצמנו לנשום עמוק: לקחת דקה-שתיים בכל שעה-שעתיים, ופשוט להתמקד בנשימה: לשאוף באיטיות דרך האף, ולשחרר את האוויר בנשיפה ארוכה ואיטית. הנשימות העמוקות גם ימלאו את הגוף בחמצן שהוא כל-כך צריך, במיוחד בתקופות עמוסות, וגם יקדמו שחרור של הורמונים נוגדי לחץ, שיסייעו לנטרול הורמון הסטרס קורטיזול.


יש מגוון דרכים להפחית את רמות הסטרס: כל אחד מאיתנו יכול למצוא את הדרכים שיעבדו הכי טוב עבורו. אך בעיצומה של השגרה הלחוצה, הדבר החשוב ביותר הוא להיות מודעים לקיומו של הסטרס, ולבצע פעולות שיפחיתו אותו כדי לשמור על הבריאות, על הרווחה הנפשית וגם על התפקוד במקום העבודה.

 

מגוון הזדמנויות עבודה חדשות ומרגשות מחכות לכם כאן >>

צרו איתנו קשר

כתבו לנו כאן

שדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה


CreatedByTvuna
המאמץ עלינו!
שלחו קו"ח ותתחילו לקבל הצעות עבודה בדיסקרטיות
בחר קובץ קו"ח
נא לבחור קובץ
קובץ אינו בפורמט תקין (doc, docx, pdf,) או גדול מדי