בניית אתר אינטרנט היא בהחלט מהלך חכם לכל ארגון, הרי לא מעט דובר על נראות ברשת ועד כמה היא חשובה הן לתדמית הארגון והן לסגירת עסקאות. אם גם אתם בתהליך של בניית אתר לעסק, יש לנו בשבילכם מידע ממש חשוב!
בניית אתר אינטרנט היא בהחלט מהלך חכם לכל ארגון, הרי לא מעט דובר על נראות ברשת ועד כמה היא חשובה הן לתדמית הארגון והן לסגירת עסקאות. אם גם אתם בתהליך של בניית אתר לעסק, יש לנו בשבילכם מידע ממש חשוב!
יצרנו סוג של מדריך שיאפשר לכם לקבל את כל המידע על ההליך, החל מסוגי אתרי אינטרנט, ובכלל את כל השלבים החל מהרעיון של בניית אתר חדש או שדרוג האתר הקיים ועד לעלייה שלו לאוויר. כמובן גם ניתן לכם את כל הטיפים לבחירת חברה מקצועית שתעמוד בסטנדרטים שלכם.
הכירו את סוגי האתרים שקיימים בשוק
לפני שנצלול לתהליך בניית אתר אינטרנט ובכלל לשלבים של בניית האתר, חשוב שתכירו את סוגי האתרים השונים הקיימים בשוק. כמובן שכל סוג אתר משרת מטרה ייחודית ונותן מענה לצרכים ספציפיים של הארגון.
אתרים תדמיתיים
זהו סוג אתר קלאסי וניתן לומר שהוא אחד הנפוצים ברשת. אתרים תדמיתיים נועדו להציג את החברה, הערכים והשירותים שלה. הם יכללו לרוב עמוד בית, פירוט על שירותים או תהליכים, הייעוד של החברה, מידע על המייסדים ופרטי התקשרות. כמובן שאפשר להוסיף לאתרים תדמיתיים פיצ׳רים שונים כמו מחשבונים, בלוגים, שאלונים, פיתוחים מיוחדים ועוד.
One Pager
זהו אתר המכיל דף אחד בודד, בדומה לדף נחיתה, רק פחות שיווקי. One Pager דומה לאתר רגיל, רק אין בו דפים פנימיים. הוא יתאים לחברות המעוניינות בדף תדמיתי בודד, כאלה שלא רוצות להשקיע באתר גדול ומשמעותי או לחברות שיש להן פעילות נוספת והן רוצות להפריד פעילות מסוימת לאתר One Pager המרכז מידע על שירות מסוים.
אתרי מסחר אלקטרוני
אלו אתרים מורכבים יותר מבחינת הבנייה והפיתוח שלהם. מדובר על חנויות מקוונות שבהן מוכרים מוצרים או שירותים מסוימים ללקוחות. הם כוללים מוצרים עם תיאורים, סל קניות, סליקה לתשלום, בלוגים, אודות חברה, מדיניות, שאלות ותשובות ועד שלל דפים בהתאם לצורך ולאופי החנות.
אתרי בלוגים ופורטלים
אלה סוג של אתרי חדשות או פורטל המרכז מידע על תחום מסוים. אתרים אלו יכללו מידע רב, לדוגמה פורטל העוסק בתחום השקעות נדל״ן, הוא נועד לתת לגולשים מידע על השקעות ובין היתר גם מאפשר לגולשים להשאיר פרטים ליצירת קשר וייעוץ עם מומחה השקעות. ישנם אתרים כאלה במגוון תחומים והם דורשים תחזוקה מאסיבית.
אתרי פורטפוליו
אלה אתרים שנועדו להציג את תיק העבודות של החברה או של עסק מסוים שחשוב להם להראות לגולשים את תיק העבודות שלהם ופחות להציג מידע. לרוב הוא יתאים לעסקים מתחום האומנות כמו אדריכלים ומעצבי פנים, מעצבים גרפיים צלמים, בוני אתרים ועוד.
מערכות טפסים
אלה אתרים מורכבים הדורשים אפיון ממוקד, לדוגמה אתרים ממשלתיים לביצוע פעולות עצמיות כמו אתר של משרד התחבורה לתשלום אגרת רישוי רכב וחידוש רישיון נהיגה, לתשלום דוחות תנועה וקנסות ועוד.
אתרי קורסים
אלה אתרים מתחום החינוך המספקים תוכן חינוכי, קורסים ומשאבים שונים. הם יתאימו לגופים העוסקים בתחום ההשכלה והחינוך כמו מכללות, אוניברסיטאות, לחברות ללימודי שפות, שיעורים פרטיים ועוד. אתרים אלו יהיו בנויים בצורה של קורסים ויכילו מערכת סליקה לרכישת הקורסים ומערך אחסון.
בואו נדבר על שלבי בניית אתר אינטרנט
אחרי שהכרנו את סוגי האתרים הקיימים בשוק, עכשיו הגיע הזמן לבחור את הסוג המתאים לכם ולהתחיל להכיר את השלבים השונים. חשוב להבין שתהליך בניית אתר אינטרנט כרוכה במספר שלבים קריטיים, שכל אחד מהם דורש תשומת לב לפרטים הקטנים וכמובן שיתוף פעולה בין צוות הפיתוח ללקוח. הנה השלבים העיקריים:
- תכנון ראשוני של האתר
זהו השלב ההתחלתי ואפילו שלב היכרות שנועד לאפיין את הצרכים הבסיסיים של הארגון ובכלל להכיר זה אתר זה. בשלב זה לרוב נוגעים באלמנטים הבאים:
- הגדרת יעדים - מגדירים את מטרת האתר והתאמתו לקהל היעד שלכם.
- דרישות עיקריות – מתן מידע מפורט על התכונות והפונקציונליות הדרושים.
- היקף הפרויקט - קובעים את היקף הפרויקט מבחינת כמות דפים, לוחות זמנים, תוצרים ותקציב.
- אפיון האתר
זהו השלב החשוב ביותר בתהליך בניית אתר אינטרנט וניתן לדמות אותו לעבודת שרטוטים של אדריכל טרם תחילת הבנייה. בתהליך זה נוגעים בפרמטרים הבאים:
- יצירת מפת אתר - מייצרים מפת אתר המתארת את המבנה וההיררכיה של האתר.
- Wireframes – יוצרים מסכים כדי להמחיש את הפריסה והזרימה של האתר.
- בניית אסטרטגיית תוכן - מתכננים את השפה של האתר, הטקסטים, התמונות, הסרטונים הנפשות ועוד.
- עיצוב האתר
לאחר אפיון האתר, קל יותר להמשיך לשלב העיצוב, הרי אנחנו יודעים מראש איך האתר יראה בעזרת האפיון שיצרנו, עכשיו נותר לנו לבחור צבעים ועיצובים שישלימו את הדיזיין והמראה הוויזואלי של האתר. בשלב העיצוב נוגעים בפרמטרים הבאים:
- עיצוב ויזואלי - האלמנטים החזותיים של האתר כדוגמת ערכות צבעים, טיפוגרפיה (גופן) ואלמנטים עיצוביים שונים כמו גרפיקות, תמונות, סרטונים וכו׳.
- עיצוב בכלים שונים – עיצוב האתר בתוכנת Figma, xd או תוכנות נוספות העוסקות בעיצוב ממשק וחוויית משתמש.
- חווית משתמש (UX)
חווית משתמש עוסקת בחוויית הגלישה של הלקוח ובאינטואיטיביות של האתר לגולש. האם האתר נוח לשימוש והאם הגולש מבין מה עליו לעשות באתר כמו רכישה קלה בחנות אונליין, השארת פרטים, מילוי טפסים נוח וכו׳. בשלב זה נוגעים בפרמטרים הבאים:
- מבצעים בדיקות על מנת לוודא שהאתר אינטואיטיבי וידידותי למשתמש.
- דגש על נגישות למשתמשים בעלי מוגבלויות.
- דגש על עיצוב רספונסיבי - ביצוע אופטימיזציה של האתר ממכשירים שונים ובדיקה שהם עובדים בצורה טובה לדוגמה מחשבים ניידים, טאבלטים וסמארטפונים.
פיתוח ובדיקת איכות
זהו! עכשיו מתחילים את שלב הפיתוח של האתר בהתאם לאפיון ולעיצוב שנבחרו. בשלב זה המתכנתים שולחים לכם סקיצות לאישור ומבצעים בדיקות איכות כדי לוודא שהכל עובד בצורה חלקה.
איך בוחרים חברה מקצועית לבניית אתר אינטרנט
בחירת חברה שתלווה אתכם בשלב בניית אתר אינטרנט היא לא עניין של מה בכך, הרי מדובר כאן על קשר לטווח ארוך וודאי תרצו את הטוב ביותר לארגון שלכם. לכן, חשוב לשים דגש על הגורמים הבאים כדי שתבצעו את הבחירה הטובה ביותר:
ניסיון ומומחיות החברה בתחום פיתוח אתרי אינטרנט
חפש חברה עם רקורד מוכח בפיתוח אתרים דומים לאופי האתר שאתם צריכים, הן מבחינת סגנון וסוג האתר (כמו שפרטנו בתחילת הכתבה). חשוב להעריך את המומחיות והידע של החברה בטכנולוגיות ופלטפורמות רלוונטיות.
בדקו פורטפוליו והמלצות על החברה
בדקו את תיק העבודות של החברה כדי להעריך את האיכות והסגנון של האתרים שבנתה החברה. תוכלו גם לקרוא חוות דעת והמלצות של לקוחות קודמים ולקבל אינדיקציה לגבי השירות של החברה.
בדקו את התקשורת עם החברה
חברת בניית אתרים לרוב תצמיד לכם מנהל פרויקט שיהיה אתכם בקשר לאורך כל הדרך, ויקשר בינכם לבין צוות הפיתוח והעיצוב. בדקו מהו איש הקשר והאם יש לו מחליף במידה והוא לא נמצא. בדקו מהם שעות העבודה שלו ובכלל את השירות הניתן לאורך של שלבי העבודה.
תמיכה לאחר עליית האתר לאוויר
בנוסף לכל מה שציינו, בדקו האם החברה מעניקה שירותי תמיכה ותחזוקה לאחר עליית האתר לאוויר, לדוגמה טיפול בעדכונים, אבטחה ובעיות שונות.