לגמרי לא פשוט להתקבל לעבודה בגוגל, אבל, לא מהסיבות שאתם חושבים... גוגל, כמו גם ענקיות הטכנולוגיה האחרות, מובילה מגמה של שינוי באופן מיון המועמדים לחברה.
בכדי להתקבל לעבודה בגוגל כבר לא מספיק להיות אנשי טכנולוגיה מבריקים, צריך גם להיות בעלי אישיות מרשימה ותכונות אופי מסוימות. בקיצור, אנחנו מדברים פה על ה- x פקטור...
אבל ממה בדיוק מורכב אותו X פקטור חמקמק? בפרוייקט אוקסיג'ן שבוצע בחברה ושנותח בו מידע שנאסף בגוגל מאז 1998, נתגלו 8 כישורים חשובים להצלחה. 7 מהם הם כישורים רכים.
אלו הכישורים שכדאי מאוד לשקף בראיונות העבודה בהייטק בכלל ובחברת גוגל בפרט:
1. כישורי הדרכה ומנטורינג- היכולת להוביל עובדים אחרים ולהדריכם, להיות קואצ'ר טוב, שמבין מה אנשי הצוות והקולגות שלהם צריכים ולדעת כיצד להוביל אותם לשם מבלי לחרוג לגבולות המיקרו-מנג'מנט. עובד כזה ידע גם להגדיר יעדים נכונים וברי השגה שהם מצד אחד אישיים ומצד שני עולים בקנה אחד עם חזון ויעדי החברה.
איך תראו למראיין בגוגל שיש לכם את זה? אם סייעתם לעובד זוטר בכניסה לתפקיד, אם טיפחתם עובד ובזכות זה הוא קודם– אלה יכולות להיות דוגמאות מעולות, שכדאי לספר בראיון.
2. מיומנויות תקשורת ויכולת הקשבה- כולם רוצים להשמיע ולהישמע, אבל לא כולם מסוגלים להקשיב לאחרים, להבין ולהפגין אמפתיה. בגוגל מחפשים עובדים תקשורתיים שיודעים לשתף את הקולגות שלהם באינפורמציה, יודעים לתת משוב בונה וגם לקבל פידבקים מאחרים.
איך תראו למראיין בגוגל שיש לכם את זה? ראיון, מעצם טיבו, הוא סיטואציה מצויינת להדגמת כישורי הקשבה והבנת הנשמע, יכולת ניסוח והבחנה בין עיקר וטפל. נצלו את הבמה כדי להפגין את הכישורים הורבליים שלכם.
3. היכולת להבין נקודות מבט שונות וערכים שונים- בגוגל, חרטו כבר מזמן על דגלם את המושג Diversity- שמשמעותו הקפדה על העסקת עובדים מרקעים שונים, גילאים שונים, מוצא אתני שונה, ממקומות שונים בעולם וכו'... בגישה הזו, רואים בשונות ובמגוון יתרון המוביל להצלחה.
איך תראו למראיין בגוגל שיש לכם את זה? אם השתתפתם בפרויקטים גלובאליים גדולים, או שעבדתם מול לקוחות במדינות שונות. אם הצוות שלכם מטריציוני ואתם מנהלים עובדים הממוקמים במקומות שונים בעולם ואם יש לכם דוגמאות לקבלת דעה של האחר ולשיתוף פעולה שביצעתם שהצליח- כדאי לספר על כך בראיון.
4. אמפתיה ותמיכה- כאן הכוונה ליכולת ההכלה של האחר, למסוגלות לעזוב לרגע את האינטרסים האישיים לטובת הבנה ותמיכה באחר. עובד כזה יביע עניין אמיתי באנשים שהוא עובד איתם, יתעניין גם בחייהם האישיים ולא רק בנושאים הקשורים לעבודה והוא יעשה זאת גם בעיתות לחץ בעבודה. לעמוד ביעדים ולפעול באופן מוכוון משימה זה חשוב, אבל לא פחות חשוב מזה זה לדעת לעשות את האיזון הנכון בין תפוקה לבין להיות בני אדם.
איך תראו למראיין בגוגל שיש לכם את זה? במהלך הראיון, סביר שתצטרכו להציג התמודדות עם אירוע מסוים- הדגישו בד בבד גם את המקצועיות שלכם וגם את הפן האנושי שלכם, שיתוף פעולה, חיבור עם אנשי הצוות והעובדים האחרים.
5. חשיבה ביקורתית- בגוגל מחפשים אנשים שמאתגרים את המציאות ושואלים שאלות - למה עושים משהו תמיד בדרך א' ולא ב'? מי קבע שרק ככה זה טוב? אולי אפשר אחרת? אולי אפשר למצוא פתרונות טובים יותר? ללא חשיבה ביקורתית, אין התקדמות ויש רק סטטיות.
איך תראו למראיין בגוגל שיש לכם את זה? האם שיניתם משהו במקום העבודה הנוכחי? האם העליתם נושאים לסדר היום? האם הצפתם נקודה בעייתית כלפי מעלה- כדאי שתספרו על זה בראיון.
6. יכולת פתרון בעיות וגם 7. יכולת הסקת מסקנות ויצירת חיבורים בין רעיונות מורכבים- כאן מדובר בכישורים לוגיים גבוהים. גוגל חרטה על דיגלה לפתור בעיות במגוון תחומים ולהנגיש את הידע באופן הכי קל ופשוט שאפשר. לכן היא מצפה גם מהעובדים שלה שיהיו בעלי כישורים כאלה.
איך תראו למראיין בגוגל שיש לכם את זה? נסו לתת למראיין מגוון דוגמאות- בעיות מורכבות שפתרתם, רעיונות יצירתיים שהעליתם בתפקידים קודמים, רעיונות שבזמנכם החופשי פיתחתם והפכו לאפליקציות מצליחות וכו'...
המיומנות השמינית והיחידה שאיננה קשורה לכישורים רכים, היא: ידע טכני ברמה גבוהה. אגב, גם לזה לגוגל יש פיתרון - מערך שיעורים עשיר שנועד לשפר את הכישורים הטכניים שלכם, מוזמנים לבדוק כאן–Tech Dev Guide
לסיום, כישורים רכים הם קריטיים לא רק בכדי להתקבל לעבודה בגוגל או בחברות אחרות הדומות לה, אלא גם בכדי לשפר את הביטחון התעסוקתי שלכם בשוק העבודה משום שיותר ויותר פתרונות AI משולבים בתוכו. ככל שיגבר השימוש באוטומציה, מה שיאפיין את העובדים האנושיים הטובים ביותר יישען בעצם על הכישורים הרכים שהם מביאים איתם- כישורים שגם הרובוט המשוכלל ביותר לא יהיה מסוגל להתחרות בהם...